fbpx
ISTOTEXNIKI
WEB SOLUTIONS
dimiourgia istoselidas

Πως θα βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας

Βασικοί κανόνες για καλύτερη κατάταξη και απόδοση μίας ιστοσελίδας

Βελτιώστε την ταχύτητα φόρτωσης!

Πως θα βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας με μερικά γρήγορα tips. Η ταχύτητα μίας ιστοσελίδας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία κατά τον σχεδιασμό και δημιουργία μίας νέας ιστοσελίδας και η βελτίωσή της μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας της ιστοσελίδας. Εάν η ιστοσελίδα σας χρειάζεται περισσότερο από 2 ή 3 δευτερόλεπτα, είναι πολύ πιθανό ότι οι χρήστες είτε θα κλείσουν ή θα στραφούν σε άλλη ιστοσελίδα η οποία μπορεί να είναι ανταγωνιστή σας και η οποία θα προσφέρει ταχύτερη πλοήγηση από τη δική σας. Καθώς το design παίζει πρωταρχικό ρόλο και τα γραφικά γίνονται όλο και πιο ελκυστικά και βαριά με τη χρήση υψηλής ποιότητας εικόνες και βίντεο είναι δύσκολο να κρατήσουμε την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας σε μικρά επίπεδα.

Είναι προφανές ότι ο χρόνος φόρτωσης ιστοσελίδας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανοποίηση των πελατών. Οι άνθρωποι στο διαδίκτυο θέλουν να βρίσκουν και να διαβάζουν περιεχόμενο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι κοινά αποδεκτό ότι όλοι μας μπαίνουμε στο internet γιατί απλά δεν θέλουμε να βγούμε από το σπίτι να ψωνίσουμε σε συνδυασμό με τις καλύτερες τιμές που συνήθως υπάρχουν εκεί μέσα.

Δώστε περισσότερη σημασία στην απόδοση και αντιμετωπίστε το ως ένα μέρος της συνολικής σχεδίασης του layout που θα έχει τελικά ένα project που δημιουργείτε.

Ελέγξτε εάν η ιστοσελίδα σας δουλεύει τέλεια σε πολλούς και διαφορετικούς browsers και με καλή ταχύτητα.

Παρακάτω είναι οι ελάχιστοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχει η ιστοσελίδα σας γρήγορη φόρτωση:

  • Μειώστε τις αιτήσεις HTTP που στέλνει η ιστοσελίδα
  • Συμπίεση του μεγέθους του αρχείου είτε μέσω του Cpanel ή Plesk panel είτε μέσω εντολής στο αρχείο .htaccess
  • Ελαχιστοποιείστε το μέγεθος των αρχείων CSS και JS που φορτώνουν παράλληλα με την σελίδα
  • Μείωση του χρόνου αναμονής

Ζούμε σε ένα φορητό κόσμο!

Η χρήση κινητών έχει αυξηθεί ραγδαία. Μπορούμε να πούμε ότι περισσότερο από το 55% της online κυκλοφορίας είναι μέσω φορητών συσκευών. Σχεδόν ο καθένας είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων και με τόσους πολλούς χρήστες και τόσα έξυπνα τηλέφωνα εκεί έξω, θα ήταν τεράστιο λάθος να “χάσετε” αυτό το κοινό.

Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι η ιστοσελίδα μας να είναι responsive, δηλαδή να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλα τα κινητά και tablets. Σημαντική παράμετρος είναι ότι πρέπει η ιστοσελίδα που σχεδιάζουμε να “παίζει” σε πολλές διαφορετικές αναλύσεις επίσης. Αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς απαιτεί αρκετές αλλαγές στον κώδικα( java script και αρχεία CSS) αλλά ένας έμπειρος προγραμματιστής είναι σε θέση να το κάνει.

Το πλεονέκτημα μίας responsive ιστοσελίδας είναι πρώτον, η ταχύτητα φόρτωσης και δεύτερον η καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα της αναζήτησης της Google.

Δώστε σημασία στο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό πια από τις λέξεις κλειδιά. Στους περισσότερους χρήστες έχει επικρατήσει η άποψη ότι περισσότερες λέξεις-κλειδιά ισούται με καλύτερη κατάταξη. Αυτό σύμφωνα και με τη Google δεν ισχύει πια ή ισχύει σε ελάχιστο βαθμό.

Να θυμάστε ότι περισσότερες από 10 λέξεις-κλειδιά απλά αγνοούνται από την μηχανή αναζήτησης

Αυτό που χρειάζεται ένας νέος ιστότοπος είναι πρωτότυπα κείμενα, απλά και κατανοητά γραμμένα. Χρησιμοποιείστε τουλάχιστον 1-2 εικόνες σε κάθε κείμενο που θα εισάγετε στην ιστοσελίδα σας σε συνδυασμό με κάποιο βίντεο.

Κάθε εικόνα που ανεβάζετε στο blog ή την ιστοσελίδα σας φροντίστε να έχει όνομα που περιγράφει το τι δείχνει όπως επίσης προσθέστε και στο πεδίο alt ένα δεύτερο εναλλακτικό κείμενο που περιγράφει πάλι το περιεχόμενο της

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η πραγματική δουλειά αρχίζει μετά την κατασκευή μίας ιστοσελίδας ή ενός e-shop για την επιχείρησή σας.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι απαιτεί πολλές εργατοώρες από κάποιον διαχειριστή για να συντηρηθεί και να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο οποιοδήποτε project στηθεί με σκοπό το κέρδος και την αναγνωσιμότητα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ