fbpx
ISTOTEXNIKI
WEB SOLUTIONS
Επιδότηση έως 5000E για κατασκευή νέου e shop

Επιδότηση έως 5000€ για κατασκευή νέου e-shop

Η νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» για την ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει ήδη ξεκινήσει!

Η επιδότηση αφορά συνολικές δαπάνες έως και 5000€ για δημιουργία νέου e-shop ή αναβάθμιση ήδη υπάρχοντος e-shop αν η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/03/2020.

Μία επιχείρηση για να δικαιούται την επιδότηση, πρέπει να καλύπτει τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να έχει έναρξη εργασιών πριν τις 30/9/2019 για υφιστάμενες επιχειρήσεις και πριν τις 12/02/2021 για νεοσύστατες επιχειρήσεις
  2. Να δραστηριοποιείται στον κλάδο του λιανεμπόριου και όχι της χονδρικής, είτε ως κύρια δραστηριότητα είτε ως δευτερεύουσα δραστηριότητα αρκεί να είναι εκείνη με τα μεγαλύτερα έσοδα
  3. Να διατηρεί φυσικό κατάστημα του οποίου η λειτουργία να έχει ανασταλεί τουλάχιστον μία φορά, έστω και για μία ημέρα, από τις 18/3/2020 και μετά

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 24/3/2021.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis).

Για την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυνάπτονται τα παρακάτω έγγραφα:

  • Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) και εκτύπωση Προσωποποιημένης Πληροφόρησης της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
  • Υπεύθυνες Δηλώσεις περί πλήρωσης της ιδιότητας ΜμΕ και περί πλήρωσης των απαιτήσεων σώρευσης
  • Φορολογικά στοιχεία και έντυπα με εμφανείς τις ενδείξεις ηλεκτρονικής/έντυπης υποβολής τους

——————————————————————————————————————————————————————————-

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εφαρμόσει αυστηρούς ελέγχους για την αποφυγή λαθών κατά την επιλογή των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.
  • Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).
  • Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται στη σχετική λίστα κατάταξης.
  • Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα, καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών.
  • Επιτρέπεται η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπους.
  • Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Η Istotexniki με εμπειρία ετών σε πετυχημένα και αποδοτικά e-shop, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310525007 και στο info@istotexniki.gr για να σχεδιάσουμε μαζί ένα λειτουργικό e-shop ή να αναβαθμίσουμε το ήδη υπάρχον με τρόπο τέτοιο ώστε να γίνει ανταγωνιστικό και να καλύπτει τις απαιτήσεις του αγοραστικού σας κοινού.

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα έργα μας εδώ: https://istotexniki.gr/portfolio/

ΚΛΕΙΣΙΜΟ