ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Εισαγωγή στις βασικές έννοιες της διαχείρισης του Opencart

Πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου

  Για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα διαχειριστή, πληκτρολογήστε τη θέση του καταστήματος στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού ακολουθούμενο από το “/admin”. Για παράδειγμα, αν το κατάστημά σας βρίσκεται στη διεύθυνση “www.istoselida.gr”, ο διαχειριστικός σας πίνακας βρίσκεται στη διεύθυνση “www.istoselida.gr/admin”.

Ακόμα και αν το κατάστημα βρίσκεται σε έναν υποφάκελο ή σε έναν υποτομέα του ιστότοπού του, η προσθήκη του “/ admin” στο τέλος της διαδρομής του καταστήματος θα σας οδηγήσει στην πλευρά της διοίκησης.

διαχείριση opencart

 

Αφού συμπληρώσετε το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, πατώντας το κουμπί “Σύνδεση” θα σας κατευθύνει στον πίνακα εργαλείων OpenCart. Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά στο κατάστημά σας, ο πίνακας εργαλείων θα είναι κενός (όπως φαίνεται παρακάτω), επειδή δεν υπάρχουν ακόμα στατιστικά στοιχεία προς ανάλυση.

Εισαγωγή στη διαχείριση των βασικών λειτουργιών

Ο πίνακας εργαλείων είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε κατά την είσοδο του admin του OpenCart. Η κύρια λειτουργία του ταμπλό είναι να δώσει στον ιδιοκτήτη του καταστήματος μια επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του καταστήματος.

Πίνακας Ελέγχου Opencart

 

Υπάρχουν 3 τμήματα του πίνακα ελέγχου που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν από το κατάστημά σας:

4 κύριες ενότητες: Υπάρχουν τέσσερις ενότητες (στο επάνω μέρος με μπλε χρώμα) που δείχνουν την κατάσταση του ιστότοπού σας. Είναι το Σύνολο Παραγγελιών, Σύνολο πωλήσεων, Σύνολο Πελατών και Επισκέπτες Online που σας δίνουν μια γενική εικόνα του καταστήματος.
Παγκόσμιος χάρτης: Ο χάρτης δείχνει από πού έρχονται οι παραγγελίες από τον ιστότοπό σας.
Analytics πωλήσεων: Παρέχεται ένα γράφημα για την παρακολούθηση της χρονολογικής εξέλιξης του καταστήματος σε σχέση με το ποσό των παραγγελιών και των πελατών με την πάροδο του χρόνου. Η τιμή x είναι ο χρόνος. η οποία μπορεί να είναι ώρες, ημέρες ή μήνες ανάλογα με την επιλεγμένη περιοχή. Η τιμή y εμφανίζει τον αριθμό των συνολικών παραγγελιών (κίτρινο) και των συνολικών πελατών (μπλε).
Πρόσφατη Δραστηριότητα: Μια ενότητα για να ελέγξετε την πρόσφατη δραστηριότητα από οποιονδήποτε πελάτη από το κατάστημά σας, όπως η σύνδεση, η δημιουργία λογαριασμού ή η τοποθέτηση νέων παραγγελιών.
Τελευταίες παραγγελίες: Μια λίστα που εμφανίζει τις τελευταίες παραγγελίες και τις λεπτομέρειες τους (“Αναγνωριστικό παραγγελίας”, “Πελάτης”, “Κατάσταση”, “Ημερομηνία προσθήκης”, “Σύνολο” και “Ενέργεια”)

Πάνω από τον πίνακα ελέγχου στο επάνω μενού βρίσκεται η πλοήγηση διαχείρισης. Μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα στους “Κατάλογος”, “Επεκτάσεις”, “Πωλήσεις”, “Σύστημα”, “Αναφορές” και “Βοήθεια”.
Αυτές οι ενότητες θα εξηγηθούν λεπτομερέστερα στις επόμενες ενότητες του Οδηγού χρήσης.

Κατηγορίες

Τεχνική Υποστήριξη

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Λύνουμε κοινές απορίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Επεξήγηση Λειτουργιών

ΠΩΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τα Απαραίτητα Βήματα

ΡΥΘΜΙΣΗ EMAIL CLIENT

Outlook, Mozilla Thunderbird

cpanel hosting backup manual

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Χειροκίνητη λήψη τοπικών αρχείων & βάσης δεδομένων

Φόρμα Επικοινωνίας