fbpx
ISTOTEXNIKI
WEB SOLUTIONS

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για την έναρξη E-Shop

Η κατασκευή ενός e-shop είναι μία απλή υπόθεση αρκεί να γνωρίζετε και να έχετε καταλήξει σε κάποιες βασικές παραδοχές (πριν επιλέξετε κάποιον συνεργάτη για την κατασκευή e-shop). Μερικά από αυτά παραθέτουμε πιο κάτω:

 

  1. Για την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (e shop) θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ίδιες διαδικασίες όπως και σε μία κλασσική επιχείρηση με φυσικό κατάστημα. Δηλαδή θα πρέπει να πάτε στην εφορία, στο επιμελητήριο, στο ταμείο εμπόρων, στον λογιστή κλπ.
    Σε περίπτωση που ήδη έχετε επιχείρηση αρκεί μία γνωστοποίηση στην εφορία για ηλεκτρονικό εμπόριο (αυτό θα σας το πει καλύτερα ο λογιστής σας).

  2. Στη συνέχεια θα πρέπει να πάτε σε μία τράπεζα και να κάνετε την αντίστοιχη αίτηση για ηλεκτρονικό κατάστημα. Τόσο η τράπεζα όσο και εμείς μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε σε αυτό. Από την τράπεζα παίρνετε ένα κωδικό (merchant id) όπου θα αντιστοιχηθεί με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα (e shop) για να λαμβάνετε τις online πληρωμές.
    Βέβαια, μπορείτε να λαμβάνετε online πληρωμές – αγορές και μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή αντικαταβολής ή είσπραξης από το κατάστημα ή ακόμη και μέσα από το PayPal.

  3. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταλήξετε τι μορφή θέλετε να έχει τοηλεκτρονικό σας κατάστημα τόσο στον σχεδιασμό (web eshop design) όσο και στις λειτουργίες που θα έχει (web eshop development). Προσπαθήστε από πριν να ετοιμάσετε ένα σκαρίφημα (σε απλό χαρτί με μολύβι) για το πως θα θέλατε να είναι το eshop.

  4. Μελετήστε ποια προϊόντα θα βάλετε μέσα στο eshop, ποια θα είναι τα κόστη αποθήκευσης και αποστολής, τι προσωπικό χρειάζεστε (εάν χρειάζεστε) και τέλος σε κοινό να απευθνθείτε για να έχετε επιτυχία στις online πωλήσεις και να είναι επιτυχημένη η κατασκευή eshop.

  5. Μόλις έχετε διευθετήσει τα παραπάνω θέματα, βρίσκεστε στην τελική επιλογή εταιρίας για την κατασκευή eshop. Εμείς προτείνουμε να επιλέξετε κάποια εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών καταστημάτων για τη δική σας δημιουργία του eshop διότι παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία έναντι των μεμονομένων προγραμματιστών. Κατά τη γνώμη μας δεν είναι σωστό και σοβαρό να στηρίζεις τις online πωλήσεις σε ένα άτομο.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ