Πρόσφατα άρθρα

Backup

Χειροκίνητη λήψη αντιγράφου ασφαλείας σε cPanel Hosting
Αρχική σελίδα  /  Υποστήριξη  /  Χειροκίνητη λήψη backup – cPanel Hosting

cPanel manual backupΠαρακάτω περιγράφουμε τον τρόπο χειροκίνητης λήψης backup της ιστοσελίδας / e-shop που φιλοξενείτε σε σέρβερ που υποστηρίζει cPanel.

Για λόγους ασφαλείας, σας προτείνουμε τη λήψη χειροκίνητων backup’s ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την μεριά σας με τον εξής τρόπο:

Πληκτρολογούμε στην μπάρα διευθύνσεων:  το-όνομα-της-ιστοσελίδας-σας.gr/cpanel (Παράδειγμα istotexniki.gr/cpanel) και πατάμε Enter.

Συμπληρώνετε τα στοιχεία σύνδεσης

Email: Συμπληρώνετε το email σας
Κωδικός: (Σας έχει αποσταλεί από τον διαχειριστή)

αντίγραφο ασφαλείαςΣτην πρώτη ενότητα ΑΡΧΕΙΑ κάνουμε κλικ στην επιλογή Αντίγραφο ασφαλείας. Στην σελίδα που ανοίγει, βρίσκουμε την ενότητα Μερικά αντίγραφα ασφαλείας και κάνουμε κλικ στο κουμπί Αρχικός κατάλογος (κατεβαίνει στον υπολογιστή ένα συμπιεσμένο αρχείο-ανάλογα με το μέγεθος της ιστοσελίδας η διαδικασία μπορεί να αργήσει) και μετά στην ενότητα Λήψη αντιγράφου ασφαλείας βάσης δεδομένων MySQL κάνουμε κλικ στην ή στις βάσεις δεδομένων (πάλι αποθηκεύονται τοπικά στον υπολογιστή).

Με την αντίστροφη διαδικασία μπορείτε ανά πάσα στιγμή αν επαναφέρετε είτε τα αρχεία ή την βάση δεδομένων της ιστοσελίδας.

Σημείωση: Σας ενημερώνουμε ότι ο server αποθηκεύει καθημερινά και κρατά αποθηκευμένα αντίγραφα των προηγούμενων 7 ημερών. Η διαδικασία αυτή είναι αυτοματοποιημένη και δεν απαιτεί παρέμβαση από τη μεριά του χρήστη.