fbpx
ISTOTEXNIKI
WEB SOLUTIONS
blogging ti einai

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Blog

Τι είναι όμως ένα «blog» και σε τι διαφέρει από ένα τυπικό website; Για να καταλάβετε πως μπορείτε να βγάλετε χρήματα από ένα blog, θα πρέπει να έχετε μια κατανόηση για το τι ακριβώς είναι ένα blog και πως λειτουργεί.

Ας δούμε πως ορίζουν το blog οι ειδικοί:

« Το blog είναι ένα website του οποίου τα περιεχόμενα δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εμφανίζονται με αντίθετη χρονολογική σειρά. Ο όρος blog είναι μία συντόμευση του όρου weblog ή web log. Η συγγραφή ενός blog, η συντήρηση ή η προσθήκη ενός άρθρου σε ένα υπάρχον blog, ονομάζεται «blogging». Τα μεμονωμένα άρθρα σε ένα blog ονομάζονται «blog posts», «posts» ή «entries». Το άτομο που δημοσιεύει αυτά τα άρθρα ονομάζεται «blogger».

Ένα blog συνδυάζει κείμενο, υπερσυνδέσμους (hyperlinks), εικόνες και συνδέσμους (links) σε άλλες ιστοσελίδες και σε βίντεο, ήχο ή άλλα αρχεία. Τα blogs χρησιμοποιούν ένα συζητητικό στυλ τεκμηρίωσης. Συχνά τα blogs εστιάζουν σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μερικά blogs αναφέρουν προσωπικές εμπειρίες».

Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Blog

Στην ουσία, blog είναι κάτι σαν ημερολόγιο τον οποίο είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε και παρουσιάζει τα άρθρα του με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας.

Κάθε άρθρο σε ένα blog, μπορεί να δέχεται σχόλια αλλά μπορεί και όχι. Πλέον το blog ορίζεται σαν διάλογος και όχι μονόλογος, οπότε η συντριπτική πλειοψηφία των bloggers δέχεται σχόλια στα άρθρα τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πως δουλεύει ένα blog, είναι να διαβάσετε μερικά, που ασχολούνται με ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει και να δημοσιεύσετε τα σχόλιά σας.

Δημοσίευση σχολίων

Η δημοσίευση σχολίων σε ένα blog, γίνεται με τον εξής τρόπο:

Σε κάποιο σημείο της σελίδας υπάρχει ένα link του στυλ «σχολιάστε» ή «προσθέστε το σχόλιό σας» ή κάτι αντίστοιχο. Κάνοντας click σε αυτό το link, ανοίγει μία φόρμα στην οποία εισάγετε το email σας, το όνομά σας (αν θέλετε) και το σχόλιό σας ή την κριτική σας ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να δημοσιεύσετε σαν απάντηση σε ένα post.

Το blog δεν είναι αυτό που φαίνεται να είναι

Αν επισκεφτείτε ένα Blog, δεν θα δείτε να συμβαίνουν και πολλά στην πρώτη σελίδα. Θα δείτε μερικά άρθρα, κάμποσα links και μερικές διαφημίσεις. Η αλήθεια είναι όμως ότι κάτω από την επιφάνεια μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα, για τα οποία να έχουν δημοσιευτεί χιλιάδες σχόλια.

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι τα άρθρα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά. Έτσι στην πρώτη σελίδα εμφανίζονται μόνο τα πιο πρόσφατα posts. Όσο περνάει ο καιρός και ο blogger δημοσιεύει νέα posts, τα παλαιότερα άρθρα σιγά σιγά μετακινούνται προς το τέλος της σελίδας, ώσπου εξαφανίζονται και μεταφέρονται σε ένα φάκελο που ονομάζεται «αρχεία» ή «archives».

Αν κάνετε click στο link «αρχεία» ή «archives», θα έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που έχουν δημοσιευτεί στο συγκεκριμένο blog, τα οποία ανάλογα με την παλαιότητα του blog και την δραστηριότητα του blogger, μπορεί να είναι εκατοντάδες.

Το blogging είναι επάγγελμα

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που ξεκίνησε να αναπτύσσεται ραγδαία το 2004. Οι επαγγελματίες bloggers κερδίζουν έως και 30,000 ευρώ το μήνα, δημοσιεύοντας άρθρα στο blog τους, χτίζοντας email λίστες, προβάλλοντας διαφημίσεις και προωθώντας affiliate programs. Το ποσό μοιάζει να είναι υπερβολικό και αν συναντήσατε αυτή την πληροφορία για πρώτη φορά, πιθανότατα να σκέφτεστε πως έχω κάνει κάποιο λάθος.

Δεν έχω κάνει κανένα λάθος. Σίγουρα το 30,000 ευρώ είναι ποσό που κερδίζεται από τα blogs που έλκουν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών και έχουν ένα φανατικό κοινό τακτικών αναγνωστών, όμως υπάρχουν πολλά παραδείγματα από blogs μέτριας δυναμικής, που φτάνουν τα εξαψήφια το χρόνο.

Περισσότερα για το θέμα και για το πώς μπορούν τα blogs να φτάσουν σε τέτοια νούμερα σε λίγο. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε για την ώρα είναι ότι ένα blog μπορεί να αντικαταστήσει το κανονικό σας επάγγελμα με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, θα σας δείξω πώς να το επιτύχετε, μέσα στις επόμενες σελίδες.

Ο καθένας μπορεί

Πιθανόν να νομίζετε ότι όσοι έχουν ένα blog ή website, είναι ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έχουν σπουδάσει κάτι αντίστοιχο. Οι περισσότεροι bloggers δεν έχουν ιδέα για HTML και προγραμματισμό. Σε καμία περίπτωση, οι εταιρίες που βρίσκονται πίσω από την κατασκευή websites και blogs, θα περιόριζαν την αγορά μόνο σε αυτούς που είναι ειδικοί σε γλώσσες προγραμματισμού.

Με πιο απλά λόγια…

Όποιος και να είστε, ότι δουλειά και αν κάνετε, αν γνωρίζετε πώς να γράψετε κείμενο σε έναν επεξεργαστή κειμένου, όπως το Microsoft word, μπορείτε να έχετε μέσα σε μισή ώρα το δικό σας website ή blog.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ